+31 (0)512-537930

Shrink Sleeves

Na het aanbrengen en krimpen van de sleeve, vormen bedrukte folie en fles, pot of container samen een stijlvolle verpakking. Een perfect gepositioneerde sleeve geeft uw product een kwaliteitsuitstraling, met alle ruimte voor vormgeving en productinformatie.

Door het nauwkeurig bewerken van het artwork (predistortion) bereiken we ook op de plekken waar de sleeve extra moet krimpen, zoals bij flessenhals of taille, een perfecte afbeelding. Kritische zones qua vervorming worden in een vroeg stadium aangegeven zodat hier in het design rekening mee gehouden kan worden.

De basis van een sleeve is krimpfolie waarin PET, OPS of PLA worden toegepast. Verschillende nieuwe foliekwaliteiten zoals RPET en ( floatable) PO materiaal zijn beschikbaar om de duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen.

De keus voor het type krimpfolie is bepalend voor de kwaliteit van het sleeven en hoe de verpakking er uiteindelijk uit zal zien. Bij die keus spelen verschillende factoren een rol. We kijken nauwkeurig naar het product dat u verpakt en uw proces, het benodigde krimppercentage, het kostenaspect, de vereiste kwaliteit en de gewenste druktechniek. Verder is relevant of uw verpakking leeg of eventueel gevuld wordt gesleeved (pre-sleeven of post-sleeven). Naast de functionele kenmerken van folie, spelen ook de uiterlijke aspecten een belangrijke rol. U kunt kiezen voor een folie met een bijzondere uitstraling, zoals sneeuwwitte folie en matte foliesoorten. Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste folie en druktechnologie.

Sleeven geeft ongekende mogelijkheden in kleuren. Het coaten van flessen om een speciaal effect te verkrijgen in niet langer noodzakelijk, het zelfde effect bereiken wij met sleeven. Bovendien wordt de verpakking niet onderbroken door een etiket. Die blijft één geheel; verzorgd en stijlvol. Vooral het doorvoeren van kleuren en effecten over de gehele sleeve maken indruk.

Parelmoer, goud, zilver, maar ook decoraties in reliëf aan de buitenzijde zoals voelbare waterdruppeltjes, behoren tot de mogelijkheden. Fotografische afbeeldingen, maar ook matte lakken over een gehele sleeve, maken indruk. De mogelijkheden zijn enorm.

Om gedrukte inkten te beschermen tegen beschadigingen worden sleeves doorgaans aan de binnenzijde bedrukt. Een voorbeeld van functioneel bedrukken vormt de folie die optimaal beschermt tegen UV-licht maar ook verlijming van de sleeve aan de verpakking of promotionele effecten zoals ‘krassen & winnen’ zijn vormen van functionele bedrukking.

Lees hieronder meer over de druktechnieken.

Shrink Sleeves | Rivièra Product Decorations B.V.

Digitale druk voor kleinere series

Als het gaat om kleinere aantallen is digitaal druk een logische keus. Ook mockups (prototypes) en beursmonsters worden digitaal gedrukt.

Neem contact op

Offset en flexo druk, middelgrote series

Voor middelgrote series maken we vaak gebruik van offset of flexo drukpersen. Deze druktechnologieën bieden een lagere kostenbasis en zijn om die reden ook geschikt voor producten met veel verpakkingsvarianten.

Neem contact op

Shrink Sleeves | Rivièra Product Decorations B.V.

Offset en flexo-diepdruk, ideaal voor grote series

Een mooie mix van twee druktechnieken  en een prima prijs-kwaliteitverhouding bij grote volumes; dat zijn de combinaties offset-diepdruk en flexo-diepdruk. Deze technieken vormen uitstekende alternatieven voor volledig diepdruk waar de aanloopkosten hoger zijn. Bedrukkingen tot 9 kleuren zijn mogelijk. Met CTP (Computer to Plate) voor het maken van offsetplaten kunnen wij snel reageren op uw wijzigingen in artwork.

Neem contact op

Volledige diepdruk

De indrukwekkend diepe kleureffecten bereiken we met volledig diepdruktechnologie. We hebben de beschikking over drukpersen waar tot 10 kleuren kan worden gedrukt.

Neem contact op

Shrink Sleeves | Rivièra Product Decorations B.V.
Verkiezing Friese Onderneming 2024
 
Button